top of page

Puppy culture

Det valpene opplever i de første ukene av sine liv, er enormt viktig for deres videre utvikling. Ved å gjøre de rette tingene til riktig tid i denne første fasen, kan vi påvirke resten av valpenes liv!


Alle seriøse oppdrettere bruker mye tid og omtanke på å forberede valpene for livet i sine nye hjem og har gjerne sine egne rutiner for dette. Våre valper vokser opp i et beriket miljø og nye ting blir presentert med passende intervaller. De får møte forskjellige mennesker og dyr i trygge rammer og de får bli med på bilturer for å utforske nye steder. De fleste oppdretterne du snakker med vil nok si at de gjør stort sett det samme og det er både bra og nødvendig.

 

Vi har valgt å stramme strikken enda litt til og bruker Puppy Culture-programmet for våre valpekull. Rett og slett fordi vi mener det er den beste starten vi kan gi våre valper.

Puppy Culture setter valpesosialisering i system og tar det et hakk videre. Her er det valpens egen utvikling som bestemmer neste skritt. Ved å la valpen lede an er det enklere for oss å gjøre riktig ting til rett tid, slik at valpen vil få best mulig utbytte av punktene i programmet. Konseptet omfatter både forming av ønsket adferd og forebygging av problemer. Det står godt plantet på en vitenskapelig plattform og støttes av et bredt fagmiljø.

Puppy Culture hylles av oppdrettere, valpekjøpere og fagpersoner verden over!

Punktene i programmet gir en god basis for eksempelvis:

  • Forming av emosjonell respons

  • Håndtering

  • Innkalling

  • Gå pent i bånd
  • Forebygging av ressursforsvar

  • Forebygging av separasjonsangst

  • Forebygging av biting og hopping

  • Toalett-trening

  • Bur-trening


Dette betyr naturligvis ikke at valpene leveres "ferdig utlært" på noen som helst måte, men at vi som oppdrettere prøver å legge så godt som mulig  til rette for fremtidig suksess. Vi følger selvsagt opp med tips og råd etter at valpene har flyttet fra oss, og vi syns det er supert om valpekjøperne fortsetter med Puppy Culture når de får valpen sin hjem.

Programmet er også nyttig for valper som ikke er oppfostret med det fra start, så det er verd å ta en titt på, også hvis du kjøper valp fra en oppdretter som ikke bruker Puppy Culture i valpekassen.

70480543_1310652035768349_77546182824805
bottom of page