PUPPY CULTURE

Det valpene opplever i de første 12 ukene av sine liv, er enormt viktig for deres videre utvikling. Ved å gjøre de rette tingene til riktig tid i denne første fasen, kan vi påvirke resten av valpenes liv!


Alle seriøse oppdrettere bruker mye tid og omtanke på å forberede valpene for livet i sine nye hjem, og har gjerne sine egne rutiner for dette. Våre valper vokser opp i et beriket miljø, og nye ting blir presentert med passende intervaller. De får møte forskjellige mennesker og dyr i trygge rammer, og de får bli med på biltur for å utforske nye steder. De fleste oppdretterne du snakker med vil nok si at de gjør stort sett det samme, og det er både bra og nødvendig.

 

Likevel har vi bestemt oss for å bruke Puppy Culture for våre fremtidige valpekull, etter å ha brukt mye tid på å sette oss inn i programmet. Rett og slett fordi vi mener det er den beste starten vi kan gi våre valper. Puppy Culture setter valpesosialisering i system, og tar det enda et skritt videre. Oppdrettere og valpekjøpere veiledes i å gjøre de rette tingene til riktig tid, og konseptet omfatter både forming av ønsket adferd og forebygging av problemer. Det står godt plantet på en vitenskapelig plattform, og støttes av et bredt fagmiljø.

 

Det er vanskelig å beskrive Puppy Culture fullstendig med få ord, så det skal vi ikke prøve oss på.
Programmet er utviklet av Jane Messineo Lindquist (Jane Killion), profesjonell hundetrener, forfatter og oppdretter. Det er basert på filmen "Puppy Culture - the powerful first 12 weeks that can shape your puppy's future", men omfatter også materiale i bokform og flere filmer om spesifikke tema. Opplegget støttes av grupper på facebook, der både oppdrettere og valpekjøpere kan stille spørsmål og dele erfaringer på tvers av landegrenser.

Puppy Culture hylles av oppdrettere, valpekjøpere og fagpersoner verden over.

Punktene i programmet gir en god basis for eksempelvis:

 • Forming av emosjonell respons

 • Håndtering

 • Innkalling

 • Gå pent i bånd
 • Forebygging av ressursforsvar

 • Forebygging av separasjonsangst

 • Forebygging av biting og hopping

 • Toalett-trening

 • Bur-trening


Dette betyr naturligvis ikke at valpene leveres "ferdig utlært" på noen som helst måte, men at vi som oppdrettere prøver å legge så godt som mulig  til rette for fremtidig suksess. Vi følger selvsagt opp med tips og råd etter at valpene har flyttet fra oss, og vi syns det er supert om valpekjøperne fortsetter med Puppy Culture når de får valpen sin hjem.

Programmet er også nyttig for valper som ikke er oppfostret med det fra start, så det kan være verd å ta en titt på selv om du kjøper valp fra en oppdretter som ikke bruker Puppy Culture.

 

70480543_1310652035768349_77546182824805
kisspng-yahoo-mail-email-address-webmail
 • Facebook
 • Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now