top of page

OM OSS

 

Mitt navn er Rachel Bruun Vekseth og jeg bor sammen med samboer, hunder og papegøyer i Steinkjer, nord i Trøndelag. Steinkjer har ca 22 000 innbyggere fordelt på nesten 16 00 km2, så vi har mye boltreplass og fine muligheter for trening og tur i nærområdet. Byen ligger ca 1,5 times kjøring unna Trondheim Lufthavn Værnes.
 

Hunder har vært en stor og viktig del av livet mitt fra barndommen av og siden den gang har jeg knapt vært uten. I oppveksten var det collie, gordon- og engelske settere i familien, men den første hunden i eget eie var en bearded collie. I 1995 ble dobermann min rase og fra da av hadde jeg alltid en eller to dobere i hus frem til våren 2018.


Den tyske pinscheren fanget min oppmerksomhet sent på nittitallet og siden da har jeg med interesse fulgt med på rasens utvikling. Vår første pinscher, Dijontoma's Bandida, kom omsider i hus i 2015. Hun innfridde mine håp og forventninger, og overbeviste meg om at pinscher er rasen som vil følge meg framover. Det føltes også veldig naturlig å realisere oppdretterdrømmen med henne som basis.

53458154_559919084495956_499839005612205

En del hunderelaterte kurs og utdanninger har jeg "pådratt meg" gjennom årene (klikk her for oversikt).

Jeg er NKK-instruktør og sertifisert instruktør for Røde Kors besøksvenn med hund (BVH). Sistnevnte vil si at jeg er en del av Røde Kors sitt nasjonale instruktørteam, som utdanner og godkjenner besøksekvipasjer for oppdrag. 

Ellers har jeg fullført NKK's Oppdretterskole og prøver å få med meg så mye fagstoff som mulig relatert til genetikk, avl og oppdrett.
Morsomheter som testfigurantkurs, kurs i agility og rallylydighet har jeg også fått med meg, en del valpe- og grunnkurs, samt godkjenningskurs for besøksvenn med egen hund. Jeg har deltatt på diverse lydighetskurs, noen kurs i spor og annet nesearbeid, og weekendseminarer med banebrytende trenere som Karen Pryor, Turid Rugaas, Kathy Sdao og Bob Bailey.
I løpet av mange år i zoobransjen og arbeid i dyreklinikk har det også blitt et anseelig antall ernæringskurs over flere trinn, noe som har ført til at jeg er over gjennomsnittlig opptatt av hundeernæring. Dette er også en viktig del av jobben min hos Musti Steinkjer. 

Jeg har ellers hatt en del tillitsverv i ulike hundeklubber, blant annet i Norsk Pinscherklubb sitt Styre og Avlsråd.

bottom of page