OM OSS

 

Mitt navn er Rachel Bruun Vekseth, og jeg bor sammen med samboer, hunder og papegøyer i Steinkjer, nord i Trøndelag. Steinkjer har ca 22 000 innbyggere fordelt på nesten 16 00 km2, så vi har mye boltreplass og fine muligheter for trening og tur i nærområdet. Byen ligger ca en times kjøring unna Trondheim Lufthavn Værnes.
 

Hunder har vært en stor og viktig del av livet mitt fra barndommen av, og siden den gang har jeg knapt vært uten.

I oppveksten var det collie, gordon- og engelske settere i familien, men den første hunden i eget eie var en bearded collie.

I 1995 ble dobermann min rase, og fra da av hadde jeg en eller to eksemplarer i hus, helt frem til våren 2018.


Pinscheren fanget min oppmerksomhet sent på nittitallet, og siden da har jeg med interesse fulgt med på rasens utvikling. Vår første pinscher, Dijontoma's Bandida, kom omsider i hus i 2015. Hun har innfridd alle håp og forventninger, og overbevist meg om at pinscher er rasen som vil følge meg framover. Det føltes også veldig naturlig å realisere oppdretterdrømmen med henne som basis.

En del hunderelaterte kurs og utdanninger har jeg selvsagt "pådratt meg" gjennom årene;

Jeg er autorisert NKK-instruktør (trinn 1) og sertifisert instruktør for Røde Kors besøksvenn med hund (BVH). Sistnevnte vil si at jeg er en del av Røde Kors sitt nasjonale instruktørteam, som utdanner og godkjenner besøksekvipasjer for oppdrag. Dette er noe jeg brenner for, og jeg er stolt og takknemlig for at jeg får bidra til dette viktige arbeidet.
 

Ellers har jeg fullført NKK's Oppdretterskole (del 1 og 2) og deltatt på diverse andre seminarer om genetikk, avl og oppdrett.
Morsomheter som testfigurantkurs, kurs i agility og rallylydighet har jeg også fått med meg, noen valpe- og grunnkurs, samt godkjenningskurs for besøksvenn med egen hund. Jeg har deltatt på diverse lydighetskurs, noen kurs i spor og annet nesearbeid, og weekendseminarer med anerkjente trenere som Karen Pryor, Turid Rugaas, Kathy Sdao og Bob Bailey.
I løpet av mange år i zoobransjen og arbeid i dyreklinikk, har det også blitt et anseelig antall ernæringskurs over flere trinn.


Jeg har også hatt en del tillitsverv i diverse hundeklubber, og er nå raserepresentant for pinscher i Norsk Pinscherklubb sitt Avlsråd.
Som instruktør er jeg tilknyttet Steinkjer Hundesenter, som har 4 instruktører med på laget. Senteret tilbyr blant annet kurs, treningsgrupper, valpetester og private timer.

 

Min filosofi er at hundetrening skal være gøy, både for hund og eier. All innlæring skal skje med positiv forsterkning. Samtidig mener jeg at trygge rammer og klare grenser er viktig for å skape en god relasjon, og mest rettferdig for hunden og samfunnet forøvrig. 

Jeg ønsker å promotere et trygt og ansvarlig hundehold, slik at relasjonen blir mest mulig til glede for alle parter.

kisspng-yahoo-mail-email-address-webmail
  • Facebook
  • Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now